Als u een deadline heeft voor het indienen van voorstellen met de hoop uw volgende klant veilig te stellen, terwijl u eraan denkt om uw belastingformulieren net voor het verlaten van een familiebruiloft af te ronden, dan kunt u geconfronteerd worden met de moeilijkheid van uw werk en privéleven correct te integreren. Wanneer u uw werk en privéleven integreert, mag het uw mentale, fysieke en sociale gezondheid niet in gevaar brengen. Dit zijn 5 manieren om uw werk en privéleven te integreren:

 

  1. Let op

Als een onafhankelijke ondernemer of CEO van uw organisatie is het werk tussen werk en privé misschien ergens langs de lijn vervaagd. Denk goed na over uw werk en persoonlijke doelen, en kijk wat u momenteel aan het doen bent om elk doel te bereiken. U zult waarschijnlijk ondervinden dat er geen enkel plan is dat bij beide hoort. Als dit het geval is, werken uw inspanningen om te jongleren met alles niet efficiënt. Wanneer u knopen wilt doorhakken als het gaat om deze 2 belangrijkste aspecten van uw leven, vind u het misschien moeilijk om prioriteiten te stellen, resulterend in het negeren van één van de twee.

 

  1. Identificeer de beste tijden voor elk aspect

Ochtendmensen worden daarnaar verwezen vanwege hun hoge productiviteitsniveaus zodra ze wakker worden. Kent u de tijd dat u het meest productief bent? Om dit te weten, categoriseert u uw doelen in de kolommen: werk en persoonlijk. Zet naast deze doelen de tijden waarin u deze het liefst zou doen in lijn met uw relevante piekmomenten. Als het uw persoonlijke doel is om tijd door te brengen met uw man en kinderen, vereisen activiteiten zoals het kijken naar een film geen hoge productiviteit, dus uw piekproductiviteit is daar niet voor bestemd.

 

  1. Vooruitplannen

Taken en prioriteiten veranderen vaak en dat vergt misschien een paar verschuivingen. Het doel is niet onder druk gezet te worden om vast te leggen op een onbuigzaam schema, alleen om ervoor te zorgen dat u uw werk en privéleven integreert. Het plannen zal u een overzicht van hoe de taken van uw week eruit komt te zien geven. Houd er rekening mee dat als uw werk betrekking heeft op klanten en andere externe personen, deze ook in uw planning moeten worden verwerkt, waardoor u mogelijk dingen moet verplaatsen. Als u volledig instemt met externe factoren die ervoor zorgen dat u het werkelement aan uw schema toevoegt, zullen uw persoonlijke doelen uiteindelijk weer van de lijst vallen, wat een lijn is die gemakkelijk wordt overschreden.

 

  1. Weet wanneer u moet stoppen

Het gemak van alles wat op uw telefoon is aangesloten, kan ook negatief zijn als het niet goed wordt beheerd. Reageren op een snel e-mailbericht in bed kan gemakkelijk veranderen in een extra 3 uur werk – tijd die u zou moeten doorbrengen met familie of vrienden. Het vinden van manieren om los te komen van uw ene aspect om doelen te bereiken in de volgende is cruciaal om een ​​balans te bereiken. Begin met de kleine dingen, zoals het loskoppelen van uw zakelijke e- mails van uw persoonlijke telefoon, en als u op een kantoor werkt, neem uw laptop dan niet mee naar huis op vrijdag. Uw huis is uw kantoor? Stel een volledig verschillende werkruimte in waar u tijd zou besteden aan het vervullen van uw persoonlijke doelen. Als u weet wanneer u moet stoppen, moet uw geest ook weten wanneer u zich moet concentreren op wat u op dit moment doet. Dit omdat het nadenken over de brainstorm van deze ochtend terwijl u kijkt naar de piano voorstelling van uw zoon betekent dat u nog steeds tijd besteedt aan het werkaspect van uw leven.

 

  1. Uitbesteden waar mogelijk om uw werk en privéleven goed te integreren

Als u een ondernemer bent die ervoor kiest om alle zakelijke taken zelf uit te voeren, kunt u te veel tijd besteden aan beheertaken die een kortetermijndoelstelling hebben of geen voldoening geven voor het grotere bedrijfsdoel. Deze taken kunnen het beheren van uw sociale media-pagina’s omvatten, het voorbereiden van een PowerPoint- presentatie, boekhouding en algemene e-mailcorrespondentie. De tijd die u hieraan besteedt, kan worden gebruikt voor het bereiken van belangrijkere doelen. De dagen zijn voorbij dat u extra werkruimte voor uw assistent moet verhuren om uw werkadministratie te beheren. Uitbesteding aan een virtuele assistent, die met eigen middelen werkt, ervaring heeft op vele gebieden van administratieve en sociale taken en beschikbaar is wanneer u het nodig heeft, kan u uw tijd teruggeven.

 

Bonus: wees flexibel

Persoonlijk betekent niet alleen familie. Het omvat ook uw algehele gezondheid en wat u doet om dit te handhaven. Neem flexibiliteit en activiteiten op die u leuk vindt om te doen en maak ze net zo belangrijk als een prioriteit en een gewoonte. Het werk hoeft er niet onder te lijden, dus misschien tijdens de lunchpauze naar de sportschool of een blokje om wandelen terwijl u nieuwe ideeën conceptualiseert. Het is belangrijk om op te merken dat zelfs wanneer u de integratie van uw werk en privéleven onder de knie hebt gekregen, u een groot project kunt krijgen waarvoor u op korte termijn een persoonlijk doel moet verliezen. Dit is niet erg, het is gewoon een kwestie van beslissen of het de moeite waard is. Breng het weer in evenwicht wanneer de taak voltooid is.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin