Bedrijfscultuur en balans tussen vrije tijd en werk zijn een van de meest significante componenten voor een business. Bedrijven met een gebrek aan een distinctieve werkcultuur, hoe groot dan ook, zijn bedrijven die slechts focussen op de verwachtingen en eisen van senior management. Met de tijd kan dit resulteren in frustratie, frictie, conflict, slecht behoud van personeel, negativiteit en productiviteit.

 

Als met AVirtual en de aard van werken op afstand, is het bouwen van een goede bedrijfscultuur essentieel voor het algehele succes. Het verkrijgen van een coherente bedrijfscultuur binnen alle aspecten van business verzekert de iedereen op de werkvloer zich betrokken en relevant voelt, is een van onze top prioriteiten.

 

Wat is bedrijfscultuur?

We weten allemaal wat cultuur betekend, maar hoe definiëren we ‘bedrijfscultuur’? Dat is iets listiger.

Het is moeilijk want er zijn verschillende manieren om een bedrijfscultuur te beschrijven, en sommige zijn belangrijker voor jouw business, industrie, en doelen. Eenvoudig gezegd, zijn het de waarden, visie, en de persoonlijkheid van het bedrijf die reflecteren in de gebruikelijke Day-to-day werkzaamheden.

Het Creëren van een inclusieve atmosfeer met bedrijfscultuur is noodzakelijk, helemaal in de virtual assistant industrie, waar veel werknemers over veel verschillende geografische regio’s zijn verspreid. Een goede bedrijfscultuur resoneert wanneer het management en de werknemers dezelfde waardes, attitudes en praktijken deelt.

Bedrijfscultuur wordt gedefinieerd door de karakteristieken van het merk of bedrijf en hoe het geïnterpreteerd wordt. Als jouw personeel de bedrijfscultuur niet kan definiëren, dan doet je iets verkeerd.

Dat in gedachten houdende, laten we een kijkje nemen naar een paar simpele tekens die aanduiden dat jouw bedrijfscultuur faalt of verbeteringen nodig heeft.

 

Rode vlaggen die aangeven dat je bedrijfscultuur faalt

 

Roddelen

Een zeker teken dat je bedrijfscultuur faalt, is ‘roddelen’ op kantoor of tussen externe medewerkers. Zelfs als roddelen niet schadelijk is, kan het de bedrijfscultuur in de loop van de tijd ondermijnen en verminderen. Wanneer ze niet worden beheerd, kunnen kliekjes worden geformuleerd en vinden werknemers troost in kleine groepen. Dit kan leiden tot het langzaam uithollen van de bedrijfscultuur.

 

Het is belangrijk om een ruimte te creëren waarin werknemers zich op hun gemak voelen tussen elkaar, om positiviteit te bevorderen en tevredenheid te bewaren. Zorg ervoor dat je al het geroddel vroegtijdig in toom houdt door feedback-onderzoeken uit te voeren en een includerende sfeer aan te moedigen, zodat alle medewerkers zich gelukkig, tevreden en gehoord voelen.

 

Slechte gewoonten en een slechte work-life balans

We kunnen allemaal slechte gewoonten verzamelen in de loop van de tijd, vooral wanneer hoogmoed optreedt. Sommige slechte gewoonten op de werkplek kunnen zijn:

  • Uitstelgedrag
  • Een negatieve mentaliteit hebben en delen
  • Gebrek aan verantwoording

Als eigenaar of manager van een bedrijf zul je een positieve bedrijfscultuur moeten promoten die inspireert, motiveert en aanmoedigt. Houd in gedachten dat je leiderschap de beste indicator is voor een hele organisatie, dus neem de tijd om een betere bedrijfscultuur voor jezelf en je medewerkers op te bouwen. Als de attitudes van werknemers negatief worden, kan dit de slechte gezondheid van de bedrijfscultuur weerspiegelen.

 

Gebrek aan teamgeest

Een ander teken van een slechte bedrijfscultuur is een gebrek aan teamgeest. Houd er rekening mee dat je bedrijfscultuur moet worden gekenmerkt door positiviteit en aanmoediging.

 

Onvriendelijke concurrentie

Een beetje vriendelijke concurrentie op de werkplek kan een geweldige manier zijn om resultaten aan te moedigen, vooral als er een stimulans wordt ingevoerd. Maar als werknemers meer op de concurrentie zijn gericht in plaats van hun eigen werkdoelen te bereiken, kan het lelijk en verbitterd worden. De balans tussen werk en privéleven moet hier een sleutelrol spelen, zodat gezonde relaties op de werkplek kunnen floreren.

 

Afname van betrokkenheid

Even back to basics, als je medewerkers terughoudend worden kan dit een teken zijn dat ze ongelukkig zijn of dat de bedrijfscultuur niet iedereen erbij betrekt. Belangrijke tekens zijn: niet de juiste balans tussen werk en privé, en een afname in socializing met “werk vrienden”.

 

Hoe de bedrijfscultuur te verbeteren

Bedrijfscultuur is minder over wat je zegt en meer over wat je doet. Het is geleidelijk opgebouwd en helaas is er geen snelle oplossing. Het creëren van een sfeer van acceptatie, zelfs wanneer mensen fouten maken, spreekt boekdelen over de houding van het bedrijf ten opzichte van het personeel. Neem de tijd om jezelf af te vragen of je je bedrijfscultuur kunt definiëren.

Denk aan het volgende:

Hoe reageer je op moeilijke en uitdagende situaties? – Door openlijk fouten te accepteren en er voor uit te komen, gaan we allemaal op weg naar betere efficiëntie en grotere nauwkeurigheid in alles wat we doen.

Gebruik je de tijd om fouten en ervaringen te delen? Dit is een geweldige manier om na te denken en een sfeer van acceptatie te creëren.

De meest effectieve organisaties en solide culturen zijn waar iedereen redelijk dichtbij komt om het “bedrijfscultuur handboek” te leven. Door problemen en problemen op een constructieve manier aan te pakken, gaan we samen op weg om samen een betere cultuur te bouwen. Er zijn veel voordelen aan het verbeteren van de bedrijfscultuur, laten we een paar voorbeelden bekijken:

 

Voordelen van het verbeteren van de bedrijfscultuur

 

Verhoogde retentie van werknemers

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar bedrijven die hun teams inspireren en motiveren, hebben statistisch gezien, meer de neiging om personeel te behouden dan bedrijven met een slechte bedrijfscultuur. Wanneer werknemers oprecht enthousiast zijn over hun werk en trots zijn op hun werk, zullen ze minder snel naar nieuwe mogelijkheden zoeken of ervoor kiezen om te verhuizen als ze worden geheadhunt.

 

Rekruteer beter talent

Een sterke bedrijfscultuur spreekt boekdelen bij het werven van nieuwe werknemers. Wanneer het tijd is om nieuw talent aan te nemen, heb je al de basis gelegd voor het bedrijf om zichzelf te verkopen. We weten allemaal dat het vastleggen van nieuw talent een essentiële manier is om positiviteit te behouden.

 

Betere productiviteit

Een goede bedrijfscultuur verhoogt op natuurlijke wijze de productiviteit binnen je bedrijf op verschillende manieren. Wanneer werknemers gelukkig zijn, werken ze hard, komen consequent opdagen en nemen minder dagen ziek op. Gelukkige en gemotiveerde medewerkers geven honderd procent inzet en geloven in de visie van het bedrijf.

 

Betere besluitvorming

Met een sterk gevestigde bedrijfscultuur komt een goed gedefinieerde visie, missie en reeks van begrepen waarden die besluitvorming een stuk eenvoudiger maken. Wanneer een vraag zich voordoet, kan elke medewerker, manager of supervisor het antwoord vinden binnen de kenmerken van deze waarden. Dit betekent dat beslissingen meer in lijn zullen zijn met bedrijfsdoelen en daarom je kansen om succes te behalen vergroten.

 

Genereer meer omzet

Een goede balans tussen werk en privéleven plus een sterke bedrijfscultuur trekt natuurlijk medewerkers aan en houdt ze vast. Niet alleen dat, maar het maakt klanten ook meer geneigd om met je samen te werken als je personeel echt in de richting van het bedrijf gelooft. Klantenbehoud in de loop van de tijd helpt loyaliteit aan jouw merk te creëren en betere relaties tussen werknemers en klanten op te bouwen. Loyale klanten zullen je waarschijnlijk eerder naar anderen doorverwijzen en zijn meer geneigd om meer uit te breiden naar aanvullende producten of diensten.

 

Verhoogde bottom line

Aangezien de meeste bedrijven winst moeten maken om te overleven, is het belangrijk om ook naar de resultaten op de onderste regel te kijken. Het combineren van alle voordelen van een goede bedrijfscultuur zal de verkoop verder verhogen en de uitgaande uitgaven verlagen, waardoor je meer winst kunt maken met jouw bedrijf.

 

De juiste work-life balans vinden

De tijd nemen om te focussen, evalueren en instappen in een goede bedrijfscultuur heeft zoveel voordelen voor werkgevers, werknemers en klanten. Het opbouwen van een positieve cultuur creëert een inspirerende werkruimte, een waar werknemers en klanten deel van willen uitmaken. Door te streven naar een goede balans tussen werk en privé, zal de productiviteit van werknemers stijgen en je bedrijf zal absoluut de voordelen zien.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin