Er zijn veel factoren die mensen helpen om te bepalen welke werkomgeving het best bij hen aansluit. Het internet heeft ons nog meer mogelijkheden gegeven om te helpen bij het beslissen of we de traditionele werkwereld willen betreden of streven naar alternatieven.

 

Steeds meer mensen kiezen ervoor hun eigen tijd te beheren door freelancers of ondernemers te worden. In dit licht gaan we kijken naar de voordelen voor zowel studenten die net de universiteit verlaten en mensen uit een traditionele werkomgeving, op zoek naar werk zelfstandig werk.

 

Voordelen van freelancen

Of u nu een webontwikkelaar, fotograaf, content specialist of sociale media-manager bent, er zijn zoveel interessante manieren om de reis van het zelfstandig ondernemerschap te beginnen en er tegelijkertijd profijt uit te halen.

 

Als universiteitsstudent of beginnend werkende raden we aan vroeg te beslissen welke richting u op wilt gaan. Houd in gedachten dat sommige mensen beginnen met freelancen in deeltijd, terwijl anderen er direct volledig in duiken.

 

Laten we naar de top 4 voordelen van freelancen kijken.

 

Flexibel plannen

De aantrekkelijkste stimulans voor freelancen is flexibiliteit. Als u 9-5 werkt, word u verplicht tot het maken van specifieke uren.

 

Als u freelanced, kunt u volgens uw eigen schema werken. Als u een nachtbraker bent, kunt u de hele nacht werken en de hele dag rusten en als u een vroege vogel bent, kunt u vroeg gaan werken en de middagen vrij nemen.

 

Met dit soort vrijheid kunt u uw eigen werktijden bepalen. Op zijn beurt kunt u een rijkere kwaliteit van leven ontwikkelen omdat uw werk een kleinere rol speelt, waardoor u de kans krijgt om zinvolle relaties op te bouwen en u te concentreren op wat belangrijk voor u is.

 

Hogere winst

Als freelancer hoeft u uw inkomsten niet te delen met een werkgever, omdat alleen u verantwoordelijk bent voor het werk en alleen u dus de inkomsten genereert.

 

U  bent in wezen zelfstandige en dus stelt u uw eigen tarieven in.

 

Werken op afstand

Telewerken betekent dat u kiest waar u wilt werken. In essentie betekent dit dat u vanaf het strand kunt werken als u dat wilt. Als u een supersnelle internetverbinding hebt, kunt u zelfs vanaf de top van een berg werken indien u daar naar verlangt. Het maakt niet uit, als u maar uw deadlines haalt.

 

Dit is het leven dat sommige van onze remote PA’s genieten bij AVirtual. Als u van deze levensstijl droomt, zou u dat wel kunnen zijn.

 

Ons team van externe PA’s heeft de luxe om thuis te werken. Het is een geweldige optie voor mensen die mobiliteitsproblemen of -verantwoordelijkheden hebben waardoor ze thuis moeten werken.

 

Veel van onze externe PA’s hebben zelfs hogere productiviteitsniveaus gemeld wanneer ze thuis waren, in tegenstelling tot een traditionele kantooromgeving.

 

Autonomie

Freelancen geeft u een ongeëvenaard niveau van controle. U kiest wanneer u werkt, waar u werkt en vooral met wie u werkt.

 

Sommigen vinden het uiterst bevrijdend om hun eigen klanten te kiezen en hoeven geen beslissingen te nemen op basis van wat uw werkgever het beste vindt.

 

U kunt ook een bedrijf rond jouw eigen normen ontwikkelen en uzelf op deze manier zo goed mogelijk profileren.

 

Nadelen van freelancen

 

Beperkte voordelen

De zekerheid van het hebben van contractuele voordelen in een vaste baan wordt vaak als vanzelfsprekend beschouwd. Het freelance leven kan behoorlijk onvoorspelbaar zijn, maar als freelancer zult u uw eigen ‘contractuele voordelen’ moeten dekken.

 

Dit omvat gezondheidszorg, betaald verlof, pensionering en bonussen. Zoals u snel zult ontdekken, kunnen deze kosten vrij snel stijgen, helemaal wanneer u niet in staat bent om regelmatig te kunnen werken.

 

Dit is een belangrijk aspect waar u rekening mee moet houden, vooral als in uw familiegeschiedenis chronische ziekte veel voorkomend is.

 

In sommige landen komen freelancers in aanmerking voor bepaalde belastingvoordelen of dekking van de gezondheidszorg, op voorwaarde dat ze een bepaald bedrag verdienen.

 

Lange en onvoorspelbare werktijden

Om Spiderman te parafraseren; met grote vrijheid komt meer werktijd.

 

De flexibiliteit in uw werktijden geeft u veel vrijheid, maar er wordt van u verwacht dat u vaker werkt, soms zelfs in de weekenden en op feestdagen.

 

Dit komt omdat klanten op elk gewenst moment extra werk geven of herzieningen zullen verwachten en als freelancer zult u deze eisen moeten bijhouden. Vooral als het een nieuwe klant is.

 

Het wordt cruciaal om te focussen op klantbehoud om consistente cashflow te garanderen.

 

Efficiënt blijven is niet eenvoudig, maar het gebruik van een eenvoudige tool zoals een Google-kalender helpt om dingen gedaan te krijgen. Zonder productiviteit zult u het moeilijk hebben om meer freelance werk te vinden en onderhouden.

 

Geen vast inkomen

Het behoud van een consistente stroom van inkomsten is erg moeilijk, vooral in het begin van uw freelance carrière.

 

Als universiteitsstudent of schoolverlater is dit in eerste instantie misschien geen issue, maar als u besluit om fulltime te freelancen, wordt het erg belangrijk om een ​​gestage inkomstenstroom te behouden.

 

Projecten hebben een tijdskader en als ze eenmaal zijn voltooid, is er geen garantie dat er meer werk zal zijn. Als freelancer, is het belangrijk om u aan te sluiten bij netwerken als Jellow en andere job websites voor de geregelde vraag.

 

De voordelen van een 9-5

 

Vast inkomen

Het beste aspect van een vaste baan is de garantie van een maandsalaris. Sommige banen berekenen uw salaris op uurbasis, terwijl anderen het anders doen. Hoe dan ook, het is een salaris op constante basis.

 

Hoe meer ervaring u heeft, hoe meer u verdient.

 

Het hebben van een vast salaris biedt u bepaalde zekerheden, zoals kwalificatie voor grote voordelen zoals woningkredieten of autoleningen.

 

Kantooromgeving

Afhankelijk van de industrie en werkzaamheden, kan het deel uitmaken van een kantoor of werkomgeving een groot voordeel zijn.

 

Wanneer u een moderne werkruimte combineert met de sfeer van een locatie en de energie van uw collega’s, kan het u enthousiast maken om elke dag naar uw werk te komen. Dit kan bijdragen aan uw productiviteit en algehele welzijn.

 

Medewerkers

Elke dag mensen zien die u kent, kan uw moraal en uw gevoel van verbondenheid helpen vergroten.

 

Hoewel de dagelijkse verantwoordelijkheden misschien overweldigend lijken, kan het leuk zijn wanneer werk over een team wordt verspreid.

 

De dag afsluiten met losse gesprekken kan ook het verschil maken tussen een saaie werkdag en een fantastische. Bovendien kunnen kantoorfeesten of bedrijfsuitjes de werkplek ook als een professioneel gezin laten voelen.

 

Zoals u ziet, is het niet eenvoudig om een beslissing te nemen tussen de vrijheid van freelancen en de stabiliteit van een traditionele baan.

 

Er zijn voor- en nadelen voor beide en u zult het pad moeten kiezen dat aansluit op uw persoonlijkheid en doelen.

 

Aan het eind van de dag is de vraag die u uzelf moet stellen: wat is het beste voor mijn vaardigheden, mijn gezin, voor mij en voor mijn algehele geluk?

 

Schakel over op freelance als u over de middelen en discipline beschikt of als u traditioneel werk kiest als u waarde hecht aan zekerheid boven autonomie.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin