Hoewel hij een druk kantoor had in Cambridge, werkte mijn vader toch 2 dagen per week thuis. Hij werd op dezelfde tijd wakker, trok zijn pak en stropdas aan, poetste zijn schoenen en liep via de binnenplaats naar een omgebouwde schuur dat dienst deed als zijn thuiskantoor. Wij als kinderen waren eraan gewend om hem voorbij de ramen te zien lopen, koffertje in zijn hand, precies om 8 uur ’s ochtends. We wisten ook dat we hem niet mochten storen tijdens kantooruren en we mochten pas plezier maken of spelletjes spelen na 5.30 als hij had afgeklokt. Een paar jaar geleden heeft een vriend van mij zijn financiële baan opgezegd om voor zichzelf te beginnen. Hij begon zijn nieuwe onderneming met heel veel cliënten en hij werkte vanuit de logeerkamer tegenover zijn slaapkamer. Hij kwam bijna nooit buiten. Hij zat de hele dag in zijn trainingspak. Hij kwam er snel achter dat zijn lucratieve nieuwe onderneming hem zijn verstand zou kosten en uiteindelijk zette hij er een punt achter en ging terug naar een kantooromgeving waar hij het nog steeds goed doet.

Thuiswerken is niet iedereen weggelegd. Vorige week stond er een artikel van Lucy Kellaway in de FT genaamd: Bespaar jezelf de eenzaamheid die langdurige thuiswerkers ervaren”. Lucy is een echo van Marissa Mayer van Yahoo, die de thuiswerkers van Yahoo binnen een paar jaar terug naar kantoor haalde in het belang van samenwerking en innovatie. Kellaway gaat zelfs nog iets verder door te zeggen dat we vanwege nog 5 andere redenen naar kantoor moeten gaan: “Om onszelf ervan te overtuigen dat wij iets nuttigs doen, om ons weer menselijk te laten voelen, om ons te helpen leren, om ons het verschil tussen werk en privé te laten voelen – en zodat we af en toe kunnen roddelen.

Persoonlijk vind ik het evenwicht fijn. Ik houd van het geroezemoes op kantoor. Brainstormvergaderingen geven me energie en motivatie. Maar daarna ga ik graag naar mijn thuiskantoor, zet ik mijn telefoon en e-mail uit en breng een aantal zeer productieve dagen door zonder te worden afgeleid.

Gelukkig is niemand hetzelfde! Maar als u overweegt om thuis te werken dan heb ik hier een paar tips voor u.

Sommige heb ik van mijn vader (nee, niet het pak) en sommige heb ik geleerd in de afgelopen 20 jaar, waarin ik aanzienlijk meer heb thuisgewerkt dan op kantoor.

Definieer uw werkplek thuis. Creëer een ruimte in uw huis dat alleen geschikt is om te werken. Zorg ervoor dat uw bureau opgeruimd en netjes is en geen persoonlijke dingen bevat. Associeer deze ruimte alleen met werk. Zorg er bovendien voor dat u niet makkelijk gestoord kunt worden. Als u uw computer gebruikt voor zowel werk als privé, zorg ervoor dat er geen persoonlijke dingen staan op de desktop die u kunnen afleiden. Gebruik een aparte login voor uw werk zodat u geconcentreerd blijft en verwijder persoonlijke e-mailmeldingen en chatmeldingen. Zorg er verder voor dat uw gezin, partner, kinderen etc. begrijpen dat uw thuiskantoor (zelfs als dit alleen maar een bureau is…) een bepaald respect (lees stilte) vereist zodat u gedachten niet constant gestoord worden.

Houd u aan uw schema

Het is belangrijk dat u zich aan een bepaalde routine houdt ondanks het feit dat er veel flexibiliteit is. Als ik thuiswerkt dan ga ik hardlopen. Na het hardlopen weet ik wat ik wil bereiken voordat ik naar naar de keuken ga om mijn lunch klaar te maken. ’s Middags neem ik meestal 15 minuten pauze om mezelf op te laden en meditatie werkt meestal heel goed. Het verlaten van uw bureau voor een strategische pauze tussen twee taken kan zeer stimulerend werken. Meditatie, een wandeling of zelfs een paar honden kunnen u weer energie geven om verder te gaan met de volgende taak.
Ik heb collega’s die ’s middags hun werk verlaten om even ergens koffie te drinken om de dag even te onderbreken of sommigen gaan ’s avonds naar de sportschool. Het is belangrijk dat u een schema heeft en een doel vaststelt dat u wilt bereiken. Tegelijkertijd is het heel belangrijk dat de werkdag een begin en einde kent, zodat we ’s avonds niet bezig zijn met ons werk wat invloed heeft op ons privé leven. Aan het einde van de dag ontspan ik mij door even met de honden te gaan wandelen. Een stevige wandeling in de frisse lucht zorgt ervoor dat ik mijn werk opzij zet en terugkeer naar mijn gezin en kinderen voor de avond. Het maakt niet uit welke routine geschikt is voor u, routine is de beste manier om te vechten tegen de Wet van Parkinsons en om u efficiënter te voelen door taken te voltooien binnen de vastgestelde tijd gedurende de dag.

Zorg ervoor dat u iedere dag contact heeft met echte, levende mensen Dankzij Skype en FaceTime is het eenvoudiger om persoonlijk contact te hebben met mensen. Maar er gaat niets boven echt persoonlijk contact. Persoonlijke gesprekken op uw computer maken geen deel uit van uw sociale agenda. Als u thuiswerkt dan is het belangrijk dat u iedere dag buiten komt en echte, levende mensen ziet (compleet met benen). Dus als u alleen woont en thuiswerkt dan moet u meer moeite doen om naar buiten te gaan. Wordt lid van een club, ga naar de sportschool of woon een lezing bij. Echte persoonlijke interactie zorgt ervoor dat u zich mens voelt.

Overweeg jezelf uit te dagen met nieuwe doelen Als je alleen thuiswerkt dan krijg je waarschijnlijk niet veel complimentjes. En soms lijkt het alsof je aan het watertrappelen bent zonder persoonlijke feedback te ontvangen. Met name als u eigen baas bent, is het belangrijk dat er andere dingen zijn in uw leven met een andere dynamiek. Probeer uit uw comfortzone te komen en probeer een nieuwe sport of creatieve uitdaging. Het beginnen aan iets gloednieuws geeft u een nieuw perspectief en een echt voldaan gevoel als u bepaalde mijlpalen bereikt. Als u uzelf toelegt op deze nieuwe uitdaging dan krijgt u een gevoel van voldoening en vooruitgang wat je werkleven onveranderlijk zal beïnvloeden en zal een leegte opvullen waar professionele feedback ontbreekt.
Samenvattend, het artikel van Kellaway in de FT heeft een punt. Ik geef toe dat de vijf reden van Kellaway om terug te keren naar het werken op een kantoor voor veel mensen van toepassing zullen zijn. Thuiswerken heeft zijn voor- en nadelen, en door de jaren heen heb ik mijn routine vele malen moeten aanpassen om geïnspireerd en gemotiveerd te blijven zonder altijd bij mijn team te zitten. Voor mij persoonlijk hebben de voordelen van thuiswerken het altijd gewonnen en ik heb geen twijfels over mijn doel, het menselijk voelen, persoonlijke verrijking, het gescheiden houden van werk en privé. Wat betreft het roddelen, dat laat ik over aan mijn vrouw.

Heeft u misschien nog gedachten of ideeën over hoe u van thuiswerken een haalbare en zelfs voorkeursoptie kunt maken? Laat het me weten via richard@avirtual.co.uk

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin