Interview met Neil Finnie, Oprichter van Corkscrew www.corkscrew.io , Exeter, Verenigd Koninkrijk

 

1. Vertel ons wat meer over uzelf

Ik help graag jonge mensen hun potentieel te realiseren en ik hou van de startup wereld dus het oprichten van een organisatie die deze twee dingen combineert was een droom voor mij. Corkscrew wordt gefinancierd door de EU en heeft tot nu toe meer dan 150 jonge mensen opgeleid. Ons doel is om dit volgend jaar te verdubbelen en wij openen ook opleidingscentra in Barcelona en Berlijn. Daarom moet ik steeds meer reizen. Dit in combinatie met mijn twee jonge kinderen en mijn normale werkzaamheden zorgt voor steeds meer druk. Ik ben niet heel goed in het delegeren van taken hoewel ik mijn studenten leer dat het een heel belangrijke vaardigheid is om dit goed te doen zodat men zich kan concentreren op de groei van de onderneming!

2. Waarom heeft u besloten om een online VA in te huren

Toen ik mij realiseerde dat ik mij niet bezig hield met dingen die belangrijk waren en dat dit ten koste ging van de kwaliteit van mijn belangrijkste werkzaamheden en ook mijn gezinsleven. Ik speelde al heel lang met de gedachten om een online VA in te huren maar ik had nooit de tijd om het proces in gang te zetten, echt een onmogelijke situatie. Het feit dat ik een hele zaterdag bezig was met uitvoeren van simpele taken terwijl mijn kinderen buiten in de tuin aan het spelen waren was voor mij de laatste druppel. Ik dacht bij mezelf waar ben ik mee bezig, er moet toch een betere manier zijn!

3. Waar maakte u zich zorgen om met betrekking tot het inhuren van een online VA

Ik maakte mij niet echt zorgen over het inhuren van een online VA. Ik heb veel werk uitbesteed in het buitenland, websiteontwerp, SEO-werkzaamheden en zelfs fondsenwerving toepassingen dus ik ben vrij bekend en vertrouwd met de werking van de online wereld. Ik zou mezelf ook willen omschrijven als iemand die zich snel aanpast. Ik maakte me meer zorgen over het inhuren van een VA in het algemeen. Ik wist dat ik geen fulltime of zelfs parttime VA nodig had, laat staan dat ik dit kon betalen. Om eerlijk te zijn wist ik niet eens hoeveel tijd ik echt nodig had dus ik wilde me niet binden. Daarom had ik zoveel interesse in de dienstverlening van AVirtual vanwege de flexibiliteit om van arrangementen te kunnen veranderen en mee te kunnen groeien terwijl ik vertrouwd raakte met een online VA. Het is tot nu toe een zeer lonende ervaring voor me.

4. Welke taken heeft u overgedragen

In het begin vond ik het nogal moeilijk om na te denken over wat ik kan overdragen. Dus op een middag ben ik gaan zitten en heb ik een lijstje opgesteld met al mijn dagelijkse werkzaamheden. Daarna heb ik aangegeven wat 1. Cruciaal was voor de onderneming en 2. Wat ik mogelijk kon overdragen. De resultaten waren best wel angstaanjagend, Ik realiseerde mij dat ik ongeveer 40% van mijn tijd verspilde aan zaken die ik kon delegeren of die niet cruciaal waren voor de groei van de onderneming. Het opstellen van dit lijstje heeft me ongeveer 60 uren per maand bespaard! Om deze gedelegeerde taken te beheren moet ik ongeveer een uur per week investeren maar het rendement van die investering is duidelijk te zien.

5. Welk advies zou u willen geven aan iemand die mogelijk een online VA in wilt te huren

Ten eerste, doe wat ik hierboven gedaan heb. Uw tijd is uw meest waardevolle bezit, analyseer hoe u uw tijd besteedt, u kunt zich niet veroorloven om deze te verspillen. Ik beschouw mijn VA Natasha nu als mijn geheime wapen. Ik sta er niet langer alleen voor en hoewel ik zoveel meer voor elkaar krijg, voel ik me rustiger en gelukkiger.

6. Nog een paar wijze woorden ter afsluiting?

Hier volgt een citaat van John Ortberg :

“Ik heb geen problemen met delegeren! Ik delegeer graag, Ik ben of lui genoeg, of druk genoeg, of vertrouwend genoeg, of sympathiek genoeg, dat het idee om taken over te dragen aan iemand anders, niet alleen verstandig klinkt maar zeker ook aantrekkelijk.”

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin