De verschuiving van voltijds werk naar een behendige, freelance en projectmatige werk structuur is een model dat veel werkgevers omarmen. Volgens een enquête [ENG] door Manpower Group, heeft hun Workforce Insights Center  [ENG] verklaard dat bijna de helft (45%) van werkgevers wereldwijd het moeilijk vinden open vacatures te vullen.

Het tekort van het talent is op een 12-jarig hoog en is zelfs nog duidelijker te zien in kleinere bedrijven. Laten we enkele redenen bekijken waarom de beroepsbevolking naar een freelance, projectmatig werk model verschuift en welke gevolgen dit heeft voor de werknemers van de toekomst.

 

Gebrek aan applicanten

Veel werkgevers werden onderzocht over de ontwikkeling van de arbeidskrachten. Drie van de meest populaire redenen gepresenteerde struikelblokken waren het gebrek aan aanvragers, onervarenheid evenals een gebrek aan specifieke vaardigheden.

In essentie ontbreekt het aan behendig talent in de beroepsbevolking. Je denkt misschien, wat is behendig talent? Nou, behendig talent is een snelle en kosteneffectieve manier van toegang tot expertise.

Toegang tot behendig talent wordt steeds gemakkelijker, met de substantiële bijdrage van freelance websites aan de economie.

Jarenlang, hebben de media gesproken over hoe de freelance economie exponentieel groeit. Veel grote bedrijven zoals Facebook en Microsoft zijn steeds op zoek naar freelancers voor het vullen van posities.

Zowel grote en kleine bedrijven kunnen enorm profiteren van de implementatie van behendig talent. Deze trend is gegroeid in de afgelopen jaren, met kleinere bedrijven die veel gespecialiseerde projecten uitbesteden aan freelancers.

 

Invulling van gebrek in vaardigheden

De snelheid waarmee automatisering en digitalisering toenemen, garandeert dat een groot percentage van de beroepsbevolking ofwel moet worden omgeschoold of binnen de komende paar jaar moet worden vervangen.

Houd rekening met het trage proces van het inhuren van getalenteerde, gekwalificeerde kandidaten en het papierwerk daarvan. Het papierwerk proces van een behendig freelancer is vele malen sneller, wat de werkgever een ton van de tijd scheelt.

Met het gebruik van een behendig freelancer benut je de vaardigheden, kennis en ervaring van kandidaten. Realiseer dat deze kandidaten al vakexperts zijn. Recruiters die uw werkmodel aanpassen om freelance werk aan te kunnen, worden des te aantrekkelijker.

 

Freelance werk vermindert kosten

HR studies hebben aangetoond dat huren een dure propositie is. De gemiddelde kosten van het inhuren van een full-time medewerker zijn duur. Houd rekening dat van al uw aanwervingen voor het jaar, ongeveer een kwart binnen het eerste jaar zal verlaten. Daarmee hebben we nog niet eens gelet op uw medewerkers die op zoek naar andere banen, dit wordt geschat op maar liefst 50% van alle medewerkers.

Zelfs uw succesvolle aanwervingen zijn niet vrijgesteld van kosten als gezondheidszorg pakketten. Met de voortdurende drive om kosten te verlagen, kan het traditionele personeelsmodel niet langer voldoen aan veel van de huidige behoeften van het bedrijfsleven. Overschakelen naar een model van het freelance werk wordt steeds meer een haalbare optie is voor veel bedrijven vandaag de dag.

 

Werven Is makkelijker met freelance werk

Er is een stereotype onder sommige werkgevers die beweert dat freelance werk van mindere kwaliteit is, een gemeenschap van mensen die geen baan kunnen verkrijgen of behouden. Dit is vrij ver van de waarheid: een groot gedeelte van de beroepsbevolking is freelancer door keuze.

Millennials, bekend om hun verlangen naar een leven vol de vervulling en flexibel, leidt de aanval. Vele millennials zijn van plan hun full-time banen te stoppen binnen de komende jaren en hun vaardigheden te focussen op freelance.

Vergeleken met voltijdse huur, zijn contractuele regelingen een stuk minder ingewikkeld bij freelance werk. Dit resulteert in het aantrekken van een divers en kwalitatief hoogwaardige freelance beroepsbevolking zonder de extra bureaucratie die aan full-time werkgelegenheid zijn gekoppeld.

 

De opkomst van de freelancer & de evoluerende werkplek landschap

Volgens een aantal verslagen, is de groei van freelancers in het afgelopen decennium buitengewoon geweest. Alleen al tussen 2014 en 2017 steeg het aantal freelancers met 35%. Als gevolg van de veranderende economische omstandigheden, zijn organisaties nu aan het optimaliseren en inkrimpen van hun activiteiten.

Dit heeft ten dele de verschuiving naar freelance toename veroorzaakt. Daarbij stelt de ontwikkeling van communicatie-technologie ons in staat om te werken op afstand.

Denk aan het internet, cloud opslag, onze computers en softwaresystemen. Ze hebben werken zo toegankelijk gemaakt. Met behulp van mobiele apparaten en apps, hebben we nu de tools en mogelijkheden om overal in de wereld te communiceren met elkaar. Projecten en taken kunnen nu worden uitgevoerd tijdens flexibele tijden, wat freelancers de mogelijkheid geeft meer om werk-privé integratie te creëren.

Daarnaast worden kantoorruimtes steeds opener en krijgen een huiselijk, ontspannen gevoel. Met een zodanige bedrijfscultuur is er meer ruimte voor creativiteit, samenwerking en synergie. De werkruimten van Google en Facebook zijn uitstekende voorbeelden hiervan.

 

Conclusie

Door de voortdurende groei van de freelancende beroepsbevolking en de veranderende economie, zijn de voorspellingen van de media op het freelance model geloofwaardiger geworden. Door het omarmen van de revolutie en behendig talent, zullen bedrijven veel meer zijn voorbereid op de toekomst, evenals de toekomst van het bedrijfsleven.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin