Met de introductie van technologie verandert de cultuur op de werkplek. Naast technologische vooruitgang, wordt het steeds duidelijker dat medewerkers niet langer in staat zijn om werk- en privéleven gescheiden te houden.

 

Medewerkers streven naar integratie van het werk-privéleven en verlaten langzaam de term werk-privé balans. Hier is alles wat u moet weten over werk-privébalans, werk-privé integratie en hoe de werkende wereld is veranderd.

 

De begrippen werk-privébalans en werk-privé integratie begrijpen

De term werk-privé balans beschrijft een ideaal. Het verdeelt de tijd tussen werk en andere belangrijke aspecten van het leven, zoals persoonlijke en recreatieve activiteiten.

 

Traditioneel gezien verwijst werk-privé balans naar de hoeveelheid tijd die een persoon geeft aan hun professionele carrière en hoeveel aan hun persoonlijke leven. In een snel veranderende wereld en de introductie van technologische vooruitgang en globalisering, wordt het voor werknemers steeds moeilijker om een ​​gezonde balans tussen werk en privé te beheren.

 

Medewerkers willen de vrijheid om hun kinderen van school te halen, recreatieve activiteiten bij te wonen, flexibele uren te werken en sociale mobiliteit te hebben.

 

Dat brengt ons bij een nieuwe term die over de hele wereld in opkomst is: werk-privé integratie. The Reed zegt: “integratie is bedoeld om uw werk en privéleven te verenigen op een manier die beide gebieden aanvult (in tegenstelling tot het concurreren met elkaar).”

 

In plaats van een evenwicht te bewerkstelligen, wat vaak erg moeilijk te bereiken is, is werk-privé integratie erop gericht om werk en het privéleven als een geïntegreerde ervaring te zien. Met andere woorden, in tegenstelling tot het werken van 9 tot 5, waar u aanwezig hoort te zijn in een kantoor, kunt u kiezen voor flexibele uren gemeten door productiviteit en resultaten (en niet door het aantal uren dat je hebt geklokt).

 

Werk-privé integratie: hoe de werkende wereld is veranderd

De werkende wereld is veranderd. Naast globalisering kunnen mensen dankzij technologische ontwikkelingen altijd verbonden blijven. Als gevolg hiervan zijn er minder grenzen en zijn medewerkers constant verbonden met hun apparaten thuis en op de werkplek.

 

De grenzen tussen werk en privé zijn vervaagd, omdat industrieën onmiddellijke reacties op e-mailcommunicatie eisen. Industrieën verwachten dat freelancers en werknemers meer werk in dezelfde hoeveelheid tijd doen, wat kan leiden tot stress, burn-outs en interferentie met vrije tijd. Het is duidelijk dat werk steeds meer geïntegreerd raakt in ons privéleven.

 

Werk-privé integratie: de nieuwe weg vooruit

De vooruitgang van de technologie heeft de traditionele werkomgeving verstoord. In plaats van te streven naar een balans tussen werk en privé, streven de industrieën nu naar het creëren van verschillende werkwijzen voor het integreren van werk en leven.

 

Het doel is om een ​​cultuur en omgeving te creëren waarin medewerkers en freelancers te allen tijde hun best doen. In plaats van te werken van 9 tot 5, introduceren bedrijfstakken nu flexibele werktijden waar de prestaties van het werk worden afgemeten aan productiviteit en uitkomsten.

 

Dankzij het internet, mobiele technologie, videoconferenties en e-mailcommunicatie is dit mogelijk! Freelancers en werknemers hebben de mogelijkheid om op afstand te werken in elk deel van de wereld (op voorwaarde dat er connectiviteit is). Een geheel nieuwe manier van werken met tijd voor dierbaren en vrijetijdsactiviteiten staat aan de horizon.

 

Meer voorbeelden zijn het bijwonen van een yogales binnen werkuren of kinderen naar kantoor laten komen. Meer en meer freelancers vinden waarde in de integratie van werk en leven. Het heeft de productiviteit, job tevredenheid, retentie verhoogd en verzorgd een verbeterde loyaliteit en betrokkenheid. Deskundigen hebben voorspeld dat dit de toekomst is van de werkende wereld.

 

De voordelen van werk-privé integratie

Tijd en zelfmanagement

Freelancers en werknemers hebben de vrijheid om hun werktijd te kiezen en zorgen voor andere belangrijke persoonlijke activiteiten gedurende de dag. Deze activiteiten omvatten schoolroosters en activiteiten voor kinderen, doktersafspraken en andere zorgen. Onderzoek heeft aangetoond dat dit leidt tot een gelukkiger werknemer die minder snel de organisatie verlaat.

 

Gelukkiger personeel

Met de introductie van flexibele werktijden zouden freelancers en werknemers zich gelukkiger en optimistischer voelen over hun werk. Een gezonde werk-privé integratie zorgt ervoor dat ze meer controle hebben over hun leven door een hogere arbeidssatisfactie.

 

Verhoging van de productiviteit

Een gezonde werk-privé integratie is niet alleen essentieel voor uw welzijn, het verhoogt ook uw productiviteit (voordelig voor zowel freelancers als organisaties). Door een gezond evenwicht te creëren tussen werk en privé, kun je op beide gebieden productiever zijn.

 

Het voldoen aan de veranderende behoeften en verwachtingen van de werkplek kan een uitdaging zijn. Er zijn veel voordelen verbonden aan werk-privé integratie (in tegenstelling tot werk-privé balans), die het personeel en de werkgever ten goede komen. Wat gaat u doen om een ​​gezonde werk-privé integratie te creëren?

 

Als u met een PA wilt werken, maar niet zeker weet hoe dit voor u zou kunnen werken, waarom zou u ons dan niet gratis uitproberen? We geven u vijf uur van onze tijd, 100% gratis. Geen creditcard en geen lidmaatschap nodig. Ga vandaag nog aan de slag.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin